Google: 780 miliona blokiranih reklama u 2015.

Dodajte komentar

Google je onemogućio prikazivanje 780 miliona reklama u 2015. kao dio nastavka pokušaja da svoju oglasnu mrežu oslobodi nelegalnih taktika klikova.

U okviru izvještaja ‘Better Ads‘ (izmenjeno od prošlogodišnjih ‘Bad Ads’), pretraživački gigant je blokirao čak 780 miliona reklama, što je rast sa 524 miliona iz 2014. i 350 miliona koje je zabranio 2013. godine.Onemogućeno je oko 25.000 aplikacija za prikazivanje Google reklama, najčešće zbog kršenja pravila postavljanja reklama preblizu tasterima za razne akcije kako bi korisnici slučajno kliknuli na reklamu. Takođe, odbijeno je više od 1,4 miliona aplikacija oglasnih naloga iz aplikacija i sajtova prošle godine.

Direktor Google reklama, Srindar Ramasvami, napisao je na blogu da će se budući napori odnositi na restrikcije šta može da se oglašava, kao i dodavanje dodatne zaštite od malware-a i botova.

Najznačajnije informacije iz izvještaja:

Krivotvorena roba. Suspendovano je više od 10.000 sajtova i 18.000 korisničkih naloga koji su prodavali krivotvorenu robu (npr. imitacije poznatih satova, parfema i sl.)

Farmacija. Blokirano je preko 12,5 miliona reklama koje su kršile uslove oglašavanja zdravstvenih proizvoda i medicine, kao što su lijekovi koji nisu odobreni za korišćenje i medikamenti sa pogrešnim informacijama

Prevare za mršavljenje. Zabranjene su reklame suplemenata i dodataka koji obećavaju instant gubitak kilograma bez posebne ishrane ili vježbanja. Čak 30.000 sajtova je suspendovano

‘Pecaroši’. Čak 7.000 sajtova je blokirano kao rezultat ovih kriminalnih radnji

Neželjeni softver. Ovo može usporiti vaš uređaj ili promijeniti početnu stranu. Čak 10.000 sajtova je blokirano kao rezultat unapređene zaštite, i broj ovih oglasa opao je za 99%

Trick-to-click. Čak 17 miliona reklama je odbijeno zbog navođenja posetilaca da klikću na reklame

Kreiranje boljeg korisničkog iskustva. Nekad čak i reklame mogu da omogućavaju korisne i relevantne informacije, ali da čine to na potpuno uznemirujući način. Google je isključivao tokom 2015. godine najgore oglašavače.

Slučajni klikovi na mobilnim uređajima. Google je razvio tehnologiju koja otkriva koji su klikovi na mobilne oglase slučajni.

Loši sajtovi i aplikacije. U 2015. godini, stopirano je prikazivanje reklama više od 25.000 mobilnih aplikacija jer developeri nisu poštovali uslove korišćenja

Ugasi ovu reklamu. ‘Mute this Ad’ je vjerovatno najdosadniji tip reklame i kada kliknete na ‘X’ u gornjem desnom uglu, obično bi vas vodilo na neku od reklama. Google je čak 4+ milijardi ovakvih reklama blokirao u svojoj mreži.

Izvor: Economy

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *