Bogati kolekcionari u trci za novi Bondov Aston Martin

Dodajte komentar

Iako je Aston Martin DB10 kreiran isključivo za najnoviji film o čuvenom britanskom tajnom agentu, jedan primjerak ovog modela ipak će završiti u garaži nekog od bogatih zaljubljenika u sportske automobile.

Jedan od deset primjeraka Aston Martina DB10, koji su izrađeni za potrebe snimanja filma Spectre, biće ponuđen 18. februara na prodajnoj aukciji u Londonu.

Vozilo za koje će se nadmetati potencijalni kupci sa najmanje milion funti u džepu (procjenjuje se da će konačna cijena premašiti tu sumu), jedno je od dva koja su korišćena u promotivne svrhe prilikom premijere filma i nije modifikovano zbog snimanja.

Baziran na Aston Martinu V8 Vantage, DB10 ima karoseriju od ugljeničnih vlakana i jedinstveni, ručno napravljeni enterijer. Za pogon je upotrebljen 4.7 litarski V8 povezan sa šetobrzinskim manuelnim mjenjačem, koji omogućava da Bondov automobil dostigne 305 km/h.

Posebna draž ove aukcije je to što je u pitanju jedini DB10 koji će biti ponuđen na prodaju, a kolekcionare će obradovati i podatak da automobil nosi potpis aktuelnog agenta 007 – glumca Danijela Krejga.

Aston-DB10-interio_3458762k

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *