U 2016. očekuje se eksplozija ovog načina plaćanja

Dodajte komentar

Paysafecad, jedna od vodećih svjetskih platformi za ‘prepaid’ internet plaćanja predviđa značajan rast te vrste transakcija i tržišnog udjela u 2016.

Predviđanje se odnosi najvećim dijelom na online kupovine u manjim iznosima i za kupovine digitalnih dobara.

Rastuća bojazan oko rizika upotrebe kreditnih kartica ili bankovnih računa sve više utiču da se korisnici okreću prepaid karticama u kojima je zloupotreba smanjena na minumum, odnosno ograničena je na iznos položenih sredstava na kartici. “Na početku 2015. mnogi trendovi koji su kasnije obilježili godinu nisu se mogli predvidjeti s velikom dozom sigurnosti. Teško je dati pouzdana predviđanja za 2016., ali zasigurno možemo očekivati ubrzanje mnogih trendova koje danas uočavamo u ranim fazama. Najveće iznenađenje, naravno, bilo bi da iznenađenja nema“, komentariše trendove Udo Müller, čelnik paysafecarda, koji je prisutan u 42 zemlje uključujući.

Trendovi u pitanju su prije svega rast značaja nosive tehnologije. Ne samo da će stoni računari postati relikti već gotovo svi današnji uređaji biće van upotrebe za nekoliko godina. Jednog dana internetom ćemo surfovati preko prstenja na rukama ili putem ključeva od kuće, ne doduše masovno u 2016., ali će se biti sve više takvih inicijativa. Potom, biometrijska rješenja poput upotrebe otiska prstiju, prepoznavanja lica ili skeniranja šarenice oka.

Autorizacija putem ‘selfija’ već sad je stvarnost, a mogla trend bi mogao eksplodirati u 2016., predviđa paysafecard. Ne treba zaboraviti ni da mobilna plaćanja vode prema spontanijim kupovinama pa će upotreba mobilnih telefona zbog brzine i fleksibilnosti bitno porasti. I konačno, jedan od ključnih trendova jest da digitalni svijet više nije isključivo muški. To već odražavaju online bankarstvo i internet pretraživači, no postaće još očiglednije u dijelu digitalne zabave. “Prepaid rješenja su u tom segmentu najvažnija metoda plaćanja i očekuje se da će postati fokus korisnica u 2016. nauštrb klasičnih metoda plaćanja poput kreditnih kartica“, ističu iz paysafecarda.

Izvor: Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *