Davos: Objavljena lista najboljih zemalja na svijetu

Dodajte komentar

Njemačka je najbolja zemlja na svijetu, Amerika je najmoćnija, dok je u Kanadi najbolji kvalitet života, navodi se analizi “Najbolje zemlje” predstavljene u Davosu.

Njemačka je proglašena najboljom zemljom na svijetu, “djelimično zbog jake ekonomije, uticaja u svijetu i usmjerenosti na ključna svjetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo eurozone”, navodi se u analizi, prenio je Politico.

Još pet članica EU su se našle na listi 10 najboljih država, a SAD su proglašene najmoćnijom zemljom na svetu, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Analizirano je 60 zemalja na osnovu različitih kriterijuma, od održivosti do ekonomskog uticaja.

Njemačka je, takođe, proglašena najboljom zemljom za poduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljnije uslove za biznis, Italija je zemlja sa najbogatijom tradicijom, Brazil je “top zemlja” za posjetu, dok Kanada prednjači na listi zemalja koje imaju najbolji kvalitet života.

Na listi najboljih zemalja na svijetu, nakon Njemačke, slijede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Kina, Njemačka i SAD su najbolja mjesta za počinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje su Indija, Singapur i Vijetnam. Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje.

Za odgajanje djece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su, objavio je Tanjug, napravili U.S. News & World Report, konsultantska kuća BAV (BAV Consulting) i Univerzitet u Pennsylvaniji.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *