Bivšem direktoru fonda Trend isplaćeno 692 hiljade eura

Dodajte komentar

Bivšem direktoru fonda Trend Mihailu Madžaroviću i više povezanih osoba iz Crne Gore i Slovenije isplaćeno je juče 692 hiljade eura na ime vlasničkog uloga u Otvorenom investicionom fondu Trend, saznaju “Vijesti”.

Bivše Društvo za upravljanje (DZU) fondom Trend ostalo je dužno državnim institucijama u Crnoj Gori. “Vijestima” je potvrđeno u Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV) da DZU Trend koje je više od deceniju upravljalo istoimenim fondom samo toj instituciji duguje oko 126 hiljada eura.

Madžarović i njegovi slovenački partneri više od deceniju su upravljali fondom Trendom. U prvoj polovini 2014. godine ostali su bez kontrolnog vlasništva u fondu, jer je povjerilac banka iz Austrije, zbog nevraćenog kredita, prodala na berzi založene akcije američkim investitorima.

Novi vlasnici fonda tek nakon više od godinu preuzeli su formalno rukovođenje fondom i zavisnim društvima. U međuvremenu, pred crnogorskim sudovima otvoreno je više sudskih procesa između bivših i sadašnjih vlasnika Trenda.

Uz to regulator na tržištu kapitala KHOV, kao i novi vlasnici Trenda, odnosno njihovi opunomoćeni predstavnici, podnijeli su prije više od godinu državnom tužilaštvu nekoliko prijava protiv Madžarovića i sa njim povezanih lica koje su sumnjičili za više zloupotreba u fondu, ali i u zavisnom društvo PLC Morača.

Za sada nema pouzdanih informacija da li su sve te krivične prijave bile osnovane ili ne, ali će državni organi veoma teško naplatiti potraživanja od Madžarovićeve firme ukoliko se novac od prodaje vlasničkog uloga u Otvorenom investicionom fondu Trend iznese iz zemlje.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *