Nova društvena mreža je zaludjela iOS korisnike

Dodajte komentar

U petak popode je lansirana u javnost i odmah je postala hit. Nova aplikacija Peach zapravo je nova društvena mreža koja izgleda kao mješavina Twittera, Slacka i Instagrama. Peach je kreirao Dom Hofman, osnivač Vinea.

Nova društvena mreža izdvaja se od konkurencije jer korisnicima pruža mogućnost korišćenja “čarobnih riječi” kojima se aktiviraju određene opcije u njihovim statusima.

Ako, na primjer, u prozoru za status upišete “gif”, na ekranu će se pojaviti Giphy pretraživač. Ako, pak, upišete “here”, u sklopu statusa biće uključena i vaša lokacija. Listu svih “čarobnih riječi” možete da pogledate ovdje.

Ostale opcije su slične kao i na ostalim društvenim mrežama. Tako korisnici Peacha mogu naći svoje prijatelje, postavljati statuse, fotografije, video zapise, gif-ove na svoj profil. Naravno, pritom je moguće pratiti šta objavljuju prijatelji s vaše liste.

Ova aplikacija je besplatna za sve, ali za sada je dostupna samo za iOS korisnike.

Koliko je brzo postala popularna najbolje govori činjenica da prvi dan nisu svi mogli da je preuzmu.

Kako piše Business Insider, u Peachu nisu očekivali toliki promet, pa je bilo problema sa serverima, koji su se u jednom trenutku i “srušili”.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *