Nove usluge i pripreme za privatizaciju Komercijalne banke

Dodajte komentar

Novi predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker izjavio je danas da ta banka ulazi u narednu godinu s ambiciozinim planovima i da se, osim uvođenja novih usluga, priprema za privatizaciju koja se očekuje u 2017. godini.

On je najavio dinamičan razvoj novih proizvoda i, prije svega, digitalizaciju usluga Komercijalne banke.

Piker je naglasio da su rezultati tekućeg poslovanja stabilni i da u tom segmentu banka ostvaruje pozitivan rezultat, uz stalni rast štednje.

Govoreći o nenaplativim kreditima, on je najavio da će Komercijalna banka biti lider na tržištu prema brzini i načinu rješavanja tog problema.

„Hoćemo da Komercijalna banka preuzme vodeću poziciju u rešavanju ovih problema. Sve to bi trebalo da poveća vrijednost banke, tako da na kraju ovog puta mogu da se stvore uslovi za privatizaciju i to da ona ne bude isforsirana, već da svi žele da kupe ovu banku“, rekao je Piker novinarima u Beogradu.

Upitan za cijenu Komercijalne banke, Piker je novinarima na prednovogodišnjem skupu rekao da u ovom trenutku ne može da kaže ništa o tome, jer se cijena definiše u posljednjem trenutku.

„Sada bih želio da podignem vrijednost banke do trenutka privatizacije, ako već prodajemo“, rekao je Piker i dodao da Komercijalna banka planira širenje i u regionu.

Izvor: Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *