Tri krivične prijave protiv radnika Atlas banke

Dodajte komentar

Trojica građana su Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli prijave protiv radnika Atlas banke, navodeći da su na njihovo ime odobrili i isplatili kredite u ekspozituri te banke u Kolašinu, saznaje Pobjeda.Dvije šalterske službenice i rukovodilac ekspoziture su zbog toga suspendovani i angažovani su na njihova mjesta drugi radnici. Suspendovane radnice su najprije zamijenili zaposleni iz sistema banke, a kasnije su primljeni novi radnici, nakon raspisanog konkursa i sprovedene obuke. Zanimljivo je da su zamijenjeni i radnici koji su bili zaposleni na održavanju čistoće i obezbjeđenju iako oni nijesu imali „kontakte“ sa računima klijenata. Osim personalne promjene u ekspozituri, nikakve zvanične reakcije Atlas banke nije bilo. Po tome se moglo naslutiti da se radi o unutrašnjim problemima banke, koji su riješeni disciplinskim mjerama i suspenzijom.

Navodno je sve počelo da se otkriva krajem ljeta kada je jedan klijent, koji je živio u inostranstvu, došao da podigne kredit i uvjerio se da je na njegovo ime već podignut kredit. Zatim su se ređali primjeri klijenata sa čijim se računima raspolagalo bez njihovog znanja i odobrenja. Podizali su kredite u njihovo ime, ali i redovno vraćali, kako bi se izbjegla mogućnost otkrivanja malverzacija. Ima i primjera da se koristila otpremnina koju su klijenti dobijali nakon prekida radnog odnosa, neovlašćeno se raspolagalo minusima na karticama, i to uglavnom penzionera. Prošle sedmice je iz inostranstva stigao klijent koji je konstatovao da od 5.000 eura na računu ima samo 1.300.

Oštećeni klijenti su ćutali do sada, jer su im službenice banke počele vraćati pare čim su otkrili malverzacije na svojim računima.

– Vratili su sve pare koje su uzimali koristeći minus na mom računu i nema potrebe da pokrećem bilo kakav spor – kazao je jedan penzioner, ne želeći da mu se pominje ime. Drugi klijent, koji je takođe oštećen, komentarisao je da mu je važno da mu vrate pare koje su korišćene sa njegovog računa, a ne da se tuži i sudi.

– Prije ću doći do svojih para ako ne pokrećem sudske postupke. Ko će mi onda vratiti pare – pitao je.

Ne zna se tačan broj oštećenih klijenata, ni ukupna cifra koja je neovlašćeno korišćena sa računa klijenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *