Elegantni smartphone novog proizvođača i atraktivne cijene mogao bi osvojiti tržište(video)

Dodajte komentar

Ovih se dana pojavio novi proizvođač pametnih telefona, a koji dolazi iz Indije. Novi brend zvučnog naziva predstavio je svog prvog pametnjakovića, prepoznat ćete ga pod jednostavnim nazivom Kult 10.

Kako piše Racunalo.com, ako se pregledaju hardverske specifikacije i stave u odnos sa cijenom, čini se kako je Kult 10 vrlo isplativ što je i za očekivati. Ekran je 5 inčni IPS pune laminacije i HD rezolucije od 1280 x 720 tačaka, zaštićen s Asahi Dragontrail zaštitnim staklom, te ima osvjetljenje od 450 nita.

Ovo je smartfon srednje klase koji radi na 64-bitnom i 4-jezgrenom MediaTekovom procesoru na 1,3 GHz, uz 2-jezgrenu Mali-T720 MP2 grafiku na 450 MHz.

Kult 10 ima odlične kamere. Prednja je od 5 MP i širokokutna je (84 stepeni), dok je zadnja od 13 MP (Samsung ISOCELL) s faznim auto fokusom, sočivom od 5 elemenata i otvorom blende od f/2.2. Uređaj radi na Android 5.1 Lollipop operativnom sistemu, a koji će se nadograditi na Android 6.0 Marshmallow.

Saznaje se kako će se Kult 10 pametni telefon elegantnog dizajna (tanak samo 7,6 milimetara) prodavati ekskluzivno na Snapdealu po cijeni od 7.999 indijskih rupija, što je oko 110 eura.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *