Lidl započeo izgradnju prvog objekta u Srbiji

Dodajte komentar

Njemački trgovinski lanac “Lidl” počeo je izgradnju prvog prodajnog objekata u Srbiji. Kako su rekli za B92 u ovoj kompaniji, počela je izgradnja prvog Lidlovog prodajnog objekta, takozvana test filijala u Smederevu.

Završetak radova očekuje se do kraja marta 2016. godine.

“Izgradnja naše takozvane test filijale ima za cilj da posluži kao ugledni primjer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmjeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala”, kažu u Lidlu.

Kako se navodi, ova filijala, površine 2.528 metara kvadratnih, projektovana je prema najnovijem konceptu Lidlovih objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju.

Kao ključne prednosti ovog koncepta gradnje ističu povećanu energetsku efikasnost kroz LED osvjetljenje i rekuperaciju toplote, kao i upotrebu ekoloških materijala.

Kažu da se intenzivni nastavak gradnje planira već za sljedeću godinu, kada će biti započeta izgradnja većeg broja objekata i logističkog centra.

“Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte. Dosadašnji rezultati ukazuju na nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da smo Srbiju prepoznali kao zemlju interesantnu za dugoročno investiranje”, rekli su u Lidlu.

Ipak, u kompaniji nisu mogli da preciziraju datum otvaranja prodajnih objekata i podsjećaju na Lidlovu politiku poslovanja koja podrazumijeva kupovinu više zemljišta i istovremeno otvaranje većeg broja objekata, te će tako i pomenuta test filijala biti otvorena istovremeno kada i određeni broj drugih filijala.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *