6 koraka do idealnog internet biznisa

Dodajte komentar

Već dugo slušate o benefitima internet trgovine i razmišljate o pokretanju svog onlajn carstva? Sada je pravo vrijeme.

Brzi pristup internetu, pametni telefoni i razvoj modernih tehnologija rapidno mijenjaju kolektivnu svijest potrošača, a vama omogućuje izgradnju digitalne trgovine iz snova.

Do prije desetak godina izgradnja dućana bila je prilično jednosmerna ulica s nevelikim brojem opcija i znatnim brojem novčanica koje su se trebale uložiti u izgradnju i uređenje prodajnog mjesta.

Izrada idejnog rješenja, nacrti, biranje najboljeg izvođača radova, odabir kvalitetnih materijala, uređenje enterijera, oglašavanje nove lokacije, skladište… Tek kada ste zadovoljili sve ove faktore, mogli ste se posvetiti samoj prodaji.

Kako bi pobudili interes kod novih kupaca i zadobili njihovo bezuslovno povjerenje, krucijalno je da se i prema izradi vaše internet trgovine postavite na isti način. Stručnost, iskustvo i tehnička zaigranost samo su neke od kvaliteta koje bi trebali tražiti u digitalnoj agenciji koja će vam izgraditi veb šop.

Neuralab je osmislio 6 faza stvaranja idealne internet trgovine, skrojene za posebne potrebe svakog klijenta, ali krajnjeg korisnika:

1. Ideja i planiranje

Put započinje iscrpnim radionicama, detaljnim analizama kako bi došli do genijalne ideje internet trgovine. Morate osmisliti šta sve ona mora da sadrži, ali i šta će vam uopše biti glavna prednost nad onlajn konkurencijom.

2. Razvoj vizualnog identiteta

Više nije dovoljno imati veb trgovinu koja se oslanja isključivo na postojeću bazu vernih kupaca i velike količine proizvoda. U ovoj fazi stvara se identitet Vaše kompanije i usluga koje nudite, a koja će privući nove kupce i kreirati bolje iskustvo onlajn kupovine.

3. Detaljan interaktivni dizajn

Ideju i vizualni identitet potom pretačemo u detaljan grafički izgled vaše internet trgovine. Stvaramo sve vrste prikaza i ekrana, za sve vrste mobilnih, tablet ili dekstop uređaja, ‘sjeckamo’ korisničke putanje i testiramo različite vrste ponašanja proizvoda.

4. Programiranje i razvoj sastava

Programiranje manifestuje sve želje, vizuale i funkcije u jednu smislenu cjelinu. Ovo je pozornica u kojoj programeri nizanjem nula i jedinica izvode svoju magiju oživljavajući sve dogovorene elemente iz prethodnih faza.

5. Kreiranje sadržaja i optimizacija korisničkog iskustva

Vrijeme je da cijelu priču obogatimo sadržajem s kojim će kupci moći da komuniciraju. Uz integraciju detaljnih alata za statistiku posjeta i prihoda, kao i optimizaciju sadržaja za Gugl pretragu, vaša internet trgovina prati visoko postavljene standarde u onlajn poslovanju.

6. Evolucija i iteracija

Bogatstvo prikupljenih podataka i navika potrošača, omogućava nam da kontinuirano nadograđujemo cijelu priču. Upravo ovdje leži pravi kreativni izazov jer je zadnja faza ujedno i prva faza novije, bolje i uspješnije internet trgovine.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *