“Izlazak Velike Britanije iz EU je vrlo vjerovatan”

1 komentar

Direktor Eurotunela Žak Gudon rekao je da je vrlo vjerovatan izlazak Velike Britanije iz EU navodeći da bi ta kompanija imala koristi od toga.

“Predviđam da će rezultat britanskog referenduma biti protiv Evrope”, rekao je Gudon za njemački list Frankfurter algemajne cajtung. (FAZ).

Britanski premijer Dejvid Kamerom obećao je da će do kraja 2017. godine organizovati referendum na kojem će se građani opredijeliti za to da li Velika Britanija treba da ostane članica EU.

Gudon je rekao da je većina preduzeća, operatera tunela ispod Lamanša, za ostanak zemlje u EU, ali je dodao da postoje oblasti britanske privrede koje bi imale koristi od izlaska Velike Britanije iz Unije.

Navodeći da se on lično ne zalaže za Breksit (usvojena skraćenica za izlazak Britanije iz EU), Gudon je rekao da bi Eurotunel imao koristi na finansijskom planu, jer bi brojni njemački bankari prešli da rade u Londonu, čime bi ta kompanija imala više putnika.

Prema njegovim riječima, Frankfurt kao finansijska prestonica Njemačke, postala bi značajnija za Siti, poslovnu četvrt Londona, što bi uzrokovalo veća putovanja finansijskih predstavnika dva grada.

Gudon je rekao da bi Breksit povoljno uticao i na vazdušni saobraćaj.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ovoliko ne znanje nasih:Politicara,analiticara,konsultanata ,bivsih,sadasnjih i buducih dopisnika,ambasadora,premijera profesora fakulteta nisam ocekivao u vezi sa izlaskom Velike britanije iz EU.
    Tek jutros sam se prisetio komentara mog komsije Prleta,salterskog radnika u posti, “A,sto bi englezi,onakvi kakvi su,uopste raspisivali referendun,ako nece da izadju iz nje.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *