ZIMSKI BOOKING JE POČEO! SKIJANJE U JANUARU!! BANSKO, 8 DANA, 235 EURA!!!

BANSKO / Bugarska

8 dana / 7 noćenja (polupansion) – 235€

22.01. – 30.01.2016.

Program putovanja:

22.01. – 23.01.2016. Polazak iz Podgorice u 20 h i vožnja do Banskog. Po dolasku u Bansko smještaj u hotel. Slobodno vrijeme i večera. Noćenje.

23.01. – 29.01.2016. Boravak u hotelu na bazi polupansiona (doručak – večera). Svakog dana skijanje na prelijepom skijalištu Bansko. Hotel posjeduje svoj autobus koji na svakih pola sata vozi do skijališta.

30.01.2016. Doručak. Nakon doručka polazak ka Podgorici.

Cijena aranžmana uključuje:

  • 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu Green Life Bansko 4****, u centru Banskog, sa SPA centrom i zatvorenim bazenom, 700m od skijališta
  • Prevoz turističkim autobusom na relaciji Podgorica – Bansko – Podgorica
  • Usluge pratioca grupe i organizacije putovanja
  • Transfer hotel – ski centar – hotel
  • Boravišna taksa.

U cijenu nije uračunato:

  • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja
  • Ski pas (šestodnevni ski pas – oko 165 eur), fakultativni izleti, ulaznice.

Informacije i rezervacije: +382 (0)69 600 999

BANSKO

second-ski-lift

Bansko je najmlađi i najperspektivniji ski-centar u Bugarskoj i na Balkanu. Udaljen je 600 km od Podgorice i 150 km od Sofije. Nalazi se na 930 m nadmorske visine, na sjevernoj strani planine Pirin, koja je proglašena za nacionalni park (ima više od 170 jezera i preko 60 vrhova iznad 2.700 m nadmorske visine). Ljepota planine Pirin, stare etno kućice, novoizgrađeni luksuzni hoteli i apartmani, kao i moderni sistem staza i ski liftova čine Bansko najprestižnijim ski-centrom u istočnoj Evropi.

Bansko karakteriše veličanstven pejzaž, visoki planinski vrhovi, borove šume, ali i oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima koji doprinosi tome da sezona skijanja na ovoj planini traje po 6 mjeseci (sniježni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila). Prosječna temperatura u januaru je oko -2°C. Snijeg obilno pada i pravi stalni sniježni pokrivač od oko 2m, a značajne su i tehničke mogućnosti ovog zimskog centra (preko 160 topova za snijeg tj. na više od 85% terena).

Bansko – Ski staze

bansko vrhovi i staze

Skijanjem između visokih borova i jela, okupani zimskim suncem, udišući čist vazduh i diveći se nevjerovatnim pejzažima, doživjećete neopisiv osjećaj slobode. Tražeći pravu alternativu za Alpe, ovdje ćete naći staze za sve ukuse: od blago kosih za početnike do strmih, ponegdje gotovo vertikalnih padina, za one koji dobro skijaju.

Iznad Banskog se izdvajaju dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m). Sve planinske padine se sređuju i na taj način garantuju zadovoljstvo pri skijanju, kao i veliki izbor staza.

Ski staze imaju ukupno 70 km i odgovaraju svim skijašima (od blago kosih plavih staza za početnike, preko crvenih staza između drveća i neprekidne staze duge 16 km od vrha do podnožja planine, pa sve do strmih, gotovo vertikalnih padina za eksperte). Staze su pretežno crno-crvene, a oko 30 km su staze za nordijsko skijanje.

Postoji mogućnost angažovanja instruktora i iznajmljivanja skija ili snowboarda, a postoji i škola skijanja i dječije žičare za najmlađe. Sve staze u Banskom odgovaraju i snowboarderima, dok su neke pogodne i za noćno skijanje. Iskusni snowboarderi mogu da se spuštaju i van označenih staza, po širokoj ledenoj stazi. Ovaj zimski centar je domaćin brojnih ekstremnih takmičenja (uključujući i Svjetski Kup). Među ljubiteljima ekstremnih sportova takođe su popularni ”Fun Park” i ”Half Pipe”gdje mogu iskazati sve svoje skijaške i snowboarderske sposobnosti.

Hotel Green Life Ski & Spa 4* – Bansko Bugarska

hotel

Položaj: Hotel Green Life Ski & Spa je lociran na manje od 1 km od početne stanice gondole i cca. 2 km od centra Banskog.

Smještaj: hotel je izgrađen 2010. godine, sastoji se iz dva bloka sa po 4 zgrade u svakom bloku. Blokovi nisu međusobno povezani, 5 liftova, 80 smeštajnih jedinica. Hotel nudi besplatan prevoz do skijaške žičare tokom cijele zimske sezone.

U okviru objekta postoji potpuno nov spa&wellness centar sa zatvorenim bazenom, finskom saunom, aroma saunom i parnim kupatilom.

spa

Informacije i rezervacije: +382 (0)69 600 999

Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Guliver d.o.o. Podgorica, koji su sastavni dio ovog aranžmana.

Podijeli ovaj članak