Kad bi izbio Treći svjetski rat, ovo su najnesigurnije zemlje(video)

Dodajte komentar

Na YouTubeu pojavio se jedan zanimljiv video naziva ‘10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svjetskog rata’. Kako pišu 24 sata, iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo vidjeti koji su razlozi nesigurnosti. Takođe, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća.

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mjestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

Izrael
Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svjetskog rata, sigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u cijeloj regiji uvijek bila kamen razdora.

Rusija
U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan “Mrtva ruka” (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskiom teritorijom.

SAD
Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne prijetnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično naoružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje prije napada s drugih strana.

Liberija
Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svjetskim događajima, uvijek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa.

Solomonska ostrva
Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najzavisnija zemlja od inoistrane pomoći, Solomonska ostrva, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja.

Saudijska Arabija
Pomalo neočekivano, ali na prvom mjestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svjetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *