Manjinski akcionari Centra Igalo ponudili akcije HTP Primorju po 25 eura

1 komentar

Udruženje manjinskih akcionara Centra Igalo formiralo je jedinstvenu cijenu od 25 eura po akciji, koje bi trebalo da otkupi Hotelsko-turističko preduzeće HTP Primorje hotels & restaurants, u okviru kojeg posluje hotel Palmon Bay u Igalu.

Predsjednik Skupštine manjinskih akcionara Vesna Milošević kazala je da su oni prethodnih dana pregovarali sa menadžmentom kompanije i da se nadaju pozitivnom ishodu početkom decembra.

“Sada čekamo da suprotna strana izađe sa svojim predlogom, ali oni najprije moraju da urade procjenu objekta. S obzirom na to da je objekat renoviran, oni moraju da naprave sopstvenu realnu procjenu i na osnovu toga da vide koja bi to bila pojedinačna cijena po akciji”, objasnila je Milošević.

Manjinski akcionari Centra Igalo na sjednici 2. novembra nijesu bili saglasni sa zahtjevom HTP Primorje o zaduživanju preduzeća za sedam miliona eura. Oni su kazali da se poslovnoj banci u dokumentima ne navodi ime, dok godišnja kamata na kredit, uz hipoteku na hotel Palmon bay, iznosi sedam odsto.

Milošević je tada saopštila da su HLT fond i manjinski akcionari glasali protiv odluka Skupštine, jer smatraju da je ona štetna zbog toga što bi hotel trebalo da se stavi pod hipoteku.

Ona je dodala da manjinski akcionari smatraju da HTP Primorje nema pravo da stavi hipoteku na njihov manjinski dio, kao i da sumnjaju u zaduženost i uredno vraćanje kredita.

Milošević je podsjetila da je jedan od vlasnika HTP Primorje, po aneksu ugovora, dužan da investira četiri miliona eura, ali kredit za to nije potreban.

Prema njenim riječima vlasništvo manjisnkih akcionara iznosi oko 12,75 odsto, dok ostatak, od 81 odsto pripada HTP Primorju i ostalim dioničarima.

Predsjednik Odbora direktora HTP Primorje, Božidar Draganić, rekao je da kompanija nastavlja sa rekonstrukcijom i inoviranjem hotela, u šta će uložiti dva miliona eura sopstvenih sredstava.

“Manjinski akcionari su saopštili da žele da prodaju akcije i u toku su pregovori oko dogovornog rješavanja otkupa. I jedna i druga strana će nastojati da to u što kraćem roku završe, a o cijeni akcija ćemo još da se konsultujemo kad utvrdimo o kojem je broju ljudi riječ i koliko je akcija”, zaključio je Draganić.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ova Milosevicka radi za interese gazda Primorja.
    Cekala je preko 20 dana od skupstine da izadje sa ovim saopstenjem a mogla je istog dana.
    Nece nista lose da kaze protiv njih a oni joj ne daju ni zapisnik, skuplja pare za advokata a ne pada joj na pamet da pokrene tuzbu….
    Jasno je da ovim umiruje akcionare da ne traze ponistenje odluka skupstine a posle kad istekne rok, pojeo vuk magarca tj.male akcionare.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *