Amerikanci nude milijardu i po za Telekom Srbija

Dodajte komentar

List Danas objavio je da je američki investicioni fond Colbeck Capital Management dostavio najvišu ponudu za kupovinu 58 odsto Telekoma Srbija.

Amerikanci, kako se navodi, za Telekom nude 1,47 milijardi eura, što je prema izvorima lista Danas iz SAD, za oko 170 miliona eura više od sljedeće ponude po visini.

Colbeck bi kupovinu Telekoma finansirao uz pomoć Deutsche banke, Morgan Stenley i Raiffeisen Bank Internationala, precizira Danas.

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Novog magazina Mijat Lakićević izjavio je tim povodom za N1 da je ponuda američkog investicionog fonda, koja se pominje u medijima, „bolja nego što se očekivalo“.

On kaže da Srbija teorijski može dobro da upravlja Telekomom, ali “kad vidimo kakva je naša država, to ne može nikako“. “Sutra kada bi mogao da bude kao norveški Telenor, pa da ga prodamo, to nije realno. Srbija nije Norveška. Srbija neće biti takva bar još pet godina, a Telekom gubi tržište, njegov udio pada, slabi, i njegova vrijednost slabi“, upozorava Lakićević.

Ranije je objavljeno da je za Telekom stiglo šest ponuda, a ministar privrede Srbije Željko Sertić taj podatak ocijenio je kao dobar znak.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *