Slovenci sa Amerikancima dali ponudu za Telekom Srbije

Dodajte komentar

Vodeći slovenački telekomunikacioni provajder, Telekom Slovenije, podnio je zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo za kupovinu Telekoma Srbija, saznaje agencija STA iz nezvaničnih, ali dobro obavještenih izvora.

Kako navodi slovenačka novinska agencija, takvu odluku je juče donio Nadzorni odbor Telekoma Slovenije, a „zeleno svijetlo“ za dostavljanje ponude dao je takođe i Nadzorni odbor Slovenačkog Suverenog Holdinga (SSH).

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Za kupovinu ove srpske kompanije zainteresovan je i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi tim povodom prošle nedjelje sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Reprezentativni sindikati tog državnog preduzeća u privatizaciji se protive prodaji kompanije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je juče izjavio da Telekom neće biti prodat ako se ne dobije dobra cijena za tu firmu.

Izvor: Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *