Učenici Ekonomske škole među šest najboljih u svijetu u kreiranju start-up ideja

Dodajte komentar

Učenici Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ iz Podgorice našli su se među šest najboljih školskih timova na svijetu u kreiranju inovativne start-up ideje, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Oni su dobili poziv od strane organizatora takmičenja – HYPE Youth Startup Foundation, da učestvuju na finalnom međunarodnom školskom takmičenju HYPE 2015, koje će se od 26-28. oktobra održati na EXPO-u u Milanu, u okviru Izraelskog paviljona.

“Zadatak učenika bio je da osmisle biznis ideju i razrade biznis plan na temu „Mladi za stare“, inovativne start-up ideje namijenjene starijim osobama. HYPE takmičenje je bilo izuzetno konkurentno, i na njemu je učestvovalo 36 škola iz raznih zemalja svijeta. Rad se sastojao od petominutnog filma i prezentacije, a tim ekonomske škole čine Natalija Drekalović, Bogdan Laban i Altijana Šabotić, koji će zajedno sa svojom mentorkom, nastavnicom Anom Đurović, otputovati za Milano, gdje će 27. oktobra svoj rad predstaviti zajedno sa ostalim finalistima, školskim timovima iz SAD-a, Italije, Izraela, Rumunije i Makedonije”, navodi se u saopštenju.

Finalno HYPE takmičenje omogućiće umrežavanje međunarodnih školskih timova, koji će na licu mjesta prezentovati svoje ideje pred mnogim poznatim preduzetnicima, investitorima i svim drugim posjetiocima na jednoj od najvećih svjetskih izložbi EXPO.

Učešće na takmičenju inicijativa je Ministarstva nauke i Orena Farbera, predavača i popularizatora nauke iz Tel Aviva, koji je nakon seminara i radionica koje je održao u okviru festivala Otvoreni dani nauke, predložio da crnogorski školski tim uzme učešća na ovom konkurentnom svjetskom takmičenju.

Putne troškove i boravak učenika u Milanu finansijski su podržali Ministarstvo nauke, Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje.

Foto: vijesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *