“Stečaj i prodaja imovine DKP-a bili jedina realna rješenja”

Dodajte komentar

Stečaj i prodaja imovine Duvanskog kombinata Podgorica DKP bila su jedina realna i moguća rješenja u momentu u kojem se tada nalazila kompanija, saopštio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović.On je kazao da DKP od 2002. godine poslovao s gubicima, sve do 2009. ili 2010. godine kada je došlo do problematične situacije za samu kompaniju.

“Tada smo imali radikalizaciju protesta i u toj situaciji, ipak, je trebalo trezveno da razmišljamo. Interes je bio da napravimo maksimalnan iskorak u cilju očuvanja duvanske industrije”, rekao je Lazović na sjednici Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine DKP-a u stečaju.

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista DPS Predraga Sekulića, kazao da je namjera Vlade bila da se sačuvaju radnici, a za neke i da se obezbijede nova radna mjesta.

“Nije bilo boljeg rješenja od onog što smo tada uradili, a to je prodaja imovine, isplata socijalnog programa i preseljenje na novu lokaciju”, smatra Lazović.

On je rekao da je stečaj, koliko god bio nezahvalno rješenje, bio realan korak, s obzirom da su obaveze DKP-a nekoliko puta premašivale procijenjenu vrijednost kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *