Deset veoma čudnih pitanja na razgovoru za posao

Dodajte komentar

Intervju za posao ozbiljna je stvar. Od njega zavisi hoćete li dobiti željeno zaposlenje, a samim time i osigurati egzistenciju. Niko se ne želi šaliti sa takvim stvarima. No, što kada bi pitanja koja vam poslodavac postavi bila toliko apsurdna da bi se nakon početnog iznenađenja počeli naglas smijati.

Ovo su deset najčudnijih pitanja sa intervjua za posao zabilježeni u SAD-u zadnjih godinu dana. Dati bilo kakav odgovor na njih znači biti snalažljiv. Možda su baš tu vještinu šefovi tražili.

1. Šta biste učinili da ste jedini preživjeli u avionskoj nesreći? – Ukoliko želite iznajmljivati stanove preko Airbnba moraćete odgovoriti na ovo pitanje.

2. Koja vam je najdraža pjesma 90-ih? – To zanima poslodavce u Squarespace, kompanija se bavi kreiranjem web stranica.

3. Ako se probudite i vidite da imate 2000 neodgovorenih poruka, a možete odgovoriti samo na njih 300, koje bi odabrali? – Ovo ćete morati odgovoriti ukoliko želite raditi u kompaniji Dropbox, koja se bavi čuvanjem podataka.

4. Ko bi pobijedio u bici između Spidermana i Batmana? – Vjerovali ili ne ukoliko želite raditi na univerzitetu Stanford , lako je moguće da vas zapadne ovo pitanje.

5. Koliko bi bili spremni da platite za mašinu koja proizvodi 100 dolara na dan? – Pitaju u konsultantskoj kompaniji Aksia. Ovo je zapravo dosta lukavo pitanje.

6. Što ste doručkovali? – Možda su u prodavnici Banana Republic samo pristojni, a možda provjeravaju vaše pamćenje.

7. Kako bi slijepcu opisali žutu boju? U Spirit Airlinesu postavljaju teška pitanja.

8. Ako vas zatraže da istovarite Boeing 747 pun slatkiša št biste uradili? – Teško je znati što reći ljudima iz IT kompanije Bose kada postave ovakvo pitanje.

9. Koliko je ljudi avionom pristiglo u Chicago prošle godine? – Ni Google nema odgovor na ovo što pitaju u kompaniji Redbox koja se bavi iznajmljivanjem filmova.

10. Koja vam je najdraža Disneyeva princeza? Moguće da u slastičarni Coldstone Creamery zapošljavaju samo prave fanove Disneya.

Izvor: Liderpress

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *