Besmislen biznis koji mu mjesečno donosi 10.000 dolara

Dodajte komentar

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji mladić iz Sjedinjenih Država tvrdi da mesečno zarađuje 10.000 dolara (približno oko 9.000 eura) putem interneta. Kako? Tako što, vjerovali ili ne, ljudima na kućnu adresu šalje krompire sa porukama.

Iako na prvi pogled, kada vidite kako izgleda, Aleks Kreg ne djeluje kao genijalni preduzetnik – ne sudite o knjizi prema koricama. Aleks je pokrenuo svoj sajt – Potato Parcel (http://www.potatoparcel.com/) u maju i, mada je njegova djevojka rekla da je to “najgluplja ideja na svijetu”, ispostavilo se da ljudi širom SAD žele jedni drugima da šalju krompire sa porukom.

Poruke su anonimne i za sada ovaj servis funkcioniše samo u Americi. Mada, ko zna? Kako je krenulo, možda Kreg proširi svoje poslovanje…

Postoje dvije varijante krom-poruka koje možete poslati:

1. Poruka na velikom krompiru, koja košta 10 dolara

2. Poruka na srednjem krompiru, koja košta 8 dolara

Osim što je dokazao da posjeduje izuzetan smisao za biznis, Aleks Kreg u snimku koji ćete upravo pogledati izgovara i nešto što će vas natjerati da se zamislite.

“Rekao bih da su dvije stvari koje nas sve sputavaju u životu strah i sumnja… Strah od neuspjeha i strah da gubite vrijeme, kao i sumnja u to da zapravo možete da uradite nešto veliko”.

Aleks takođe navodi kako najzanimljiviji dio kod „posla“ kojim se bavi nije zarada, već sama činjenica da on, kao pojedinac, može jednom porukom na krompiru da promijeni nečiji život, bar na trenutak.

https://youtu.be/7_cbCFqt9gw

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *