Srbija: Fudbalski menadžer sa bankomata ukrao skoro milion eura

Dodajte komentar

Fudbalski menadžer Slobodan Nikolić, koji je iskoristio grešku u softveru i VISA karticom sa računa banke Inteza na prevaru podigao 971.916 eura pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora. On je čak 647 puta pokušao da izvrši ovakve transakcije, ali 474 puta je to bilo uspešno.Slobodan Nikolić, kako je utvrđeno, od 17. maja do 13. juna 2013. godine podizao je novac sa bankomata na teritoriji Srbije, Švajcarske, Njemačke, Austrije, Monaka i Holandije, iako je znao da ga na računu nema. On je iskoristio grešku u računarskom programu, koja se ogledala u tome što se nakon što bi podigao gotovinu sa bankomata, to dugovanje ne bi očitavalo na njegovom računu.

Njega su optužili za krađu 980.000 eura s bankomata.

NikolićNikolić, je čak 647 puta pokušao da izvrši ovakve transakcije, a 474 puta to je bilo uspješno.

Novac pribavljen izvršenjem krivičnog djela koristio je za plaćanje usluga i roba, kao i pripremu prelaznog roka igrača, dotiranje igrača koje je plaćao u gotovom novcu i kupovinu žetona za kockanje u kazinima. Ukradene pare trošio je u Srbiji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Austriji, Holandiji i Monaku.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, Slobodan Nikolić bio je osuđen na tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud odlučio da u zatvoru provede dvije godine više, između ostalog, jer je ocijenio da je prvostepeni sud prevelik značaj dao olakšavajućim okolnostima za menadžera.

Izvor: Blic.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *