U Budvi panika zbog Jaza: Stigli dokazi o potrošenim milionima

Dodajte komentar

Među bivšim čelnicima budvanske Opštine posljednjih dana vlada opšta panika, nakon što je procurila informacija da je Tužilaštvo dobilo negativan izvještaj vještaka u vezi sa gradnjom platoa na Jazu, a šteta se procjenjuje na nekoliko miliona eura.

Dnevne novine saznaju da će ovaj slučaj uskoro rezultirati i krivičnom prijavom.

Plato je sagrađen početkom 2007. godine, uoči koncerta muzičke dive Madone, kada je navodno mimo zakonskih procedura i provedenih tendera taj posao dodijeljen privatnoj budvanskoj firmi “Gugi komerc”, čiji je investitor Branislav Savić. Spekuliše se da je tim poslom nastala šteta od sedam miliona eura. Međutim, preciznu procjenu dali su vještaci ekonomske i građevinske struke, čije nalaze trenutno analizira Specijalno tužilaštvo.

U zvaničnom odgovoru Dnevnim novinama, iz Vrhovnog državnog tužilaštva nijesu željeli da preciziraju za koliku štetu bi moglo uskoro da se tereti bivše budvansko rukovodstvo, na čijem je čelu tada bio Rajko Kuljača.

Pored nalaza vještaka, policija je zaplijenila kompletnu dokumentaciju za izgradnju koncertnog platoa, na kojem su osim Madone, nastupali “Rolingstonsi”, Leni Krevic i dvije godine zaredom održan je EXIT-ov Sea Dance festival.

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *