Facebook dodaje opciju za kupovinu da više ne morate da napuštate njegove stranice

Dodajte komentar

Facebook je odlučio da uvede nove načine prodaje. Neki njihovi partneri moći će da prodaju robu direktno na društvenoj mreži, kroz opciju “buy” na svojim Facebook profilima, javlja BuzzFeed, tvrdeći kako im je Facebook potvrdio da neće uzimati proviziju od prodaje.

BuzzFeed je objavio i maketu jednog profila s funkcijama za kupovinu. Takozvana “sekcija za kupovinu” još se testira, ali svi očekuju da će brzo biti aktivirana, vjerovatno u roku od nekoliko nedjelja, jer je Facebook već uveo mogućnost plaćanja među korisnicima, nove oblike komunikacije porukama osmišljene baš za prodavnice i niz drugih funkcija koje korisnicima žele sve što trebaju da ponude unutar mreže, kako bi što manje napuštali Facebook i obavljali stvari negdje na internetu.

Prvi pokušaj 2011. im nije baš uspio

Facebook se internet trgovinom bavi od 2011. kad je nekolicini brandova, među njima Gamestopu, Gapu, JC Penney i Nordstromu, dopustio da otvore prodavnice na njegovoj stranici. Sve su se zatvorile u roku od godine dana, jer su kupci radije dolazili na njihove standardne online trgovine, ali stvari su se promijenile. Internet trgovina narasla je nekoliko puta, ljudi sve više kupuju s mobilnih uređaja i preko društvenih mreža poput Instagrama, Google, Pinterest i Twitter već imaju opcije za kupovinu.

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *