Vraća se Nokia

Dodajte komentar

Nokia iza sebe ima mnogo iskustva na tržištu smartphonea. Štaviše, ta kompanija iz Finske je nekad bila najpopularnija među korisnicima. Sada je došla i službena potvrda kako će se kompanija pokušati ponovo probiti na tom istom tržištu 2016. godine.

Nokia je prošle godine sektor poslovanja vezan uz mobilne uređaje i usluge prodala Microsoftu. Međutim, Microsoftov Satya Nadella je prošle je nedjelje objavio kako je došlo do promjene poslovanja kada je riječ o sektoru mobilnih uređaja. Ta ‘promjena poslovanja’ zapravo podrazumijeva 7800 otkaza, što se većinom odnosi na radnike Nokie.

Nedelju dana nakon što je izvršni direktor Nokie, Rajeev Suri, na blogu objavio planove o povratku u mobilnu industriju, službeno je potvrđeno kako kompanija traži partnera koji će na sebe preuzeti ‘proizvodnju, prodaju, oglašavanje i korisničku podršku’.

– Kada i ako pronađemo partnera koji može preuzeti te odgovornosti, započećemo blisku saradnju vezanu uz dizajn i tehnološka rješenja, kao što je bio slučaj s tabletom Nokia N1 Android. Jedino tako možemo zadovoljiti vlastite kriterijume, kao i kriterije korisnika.

Postavlja se pitanje kada bismo mogli vidjeti Nokia smartphone u prodavnicama. Nokia objašnjava kako su još pod ugovorom koji podrazumijeva proizvodnju, prodaju i dizajn mobilnih uređaja do posljednjeg kvartala 2016. godine.

– To će se dogoditi najranije u posljednjem kvartalu 2016. godine – službeno je potvrđeno.

Izvor: Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *