Najplaćeniji među pokojnicima

Dodajte komentar

Mnoge svjetske zvezde koje godinama, pa i decenijama nisu među živima, zarađuju milione i posle smrti, a “najplaćeniji” među njima je i dalje Michael Jackson, koji godišnje posthumno inkasira 140 miliona dolara.

James Din – 7 miliona dolara

Holivudski glumac James Dean ostaće upamćen po jednoj od najkraćih i najspektakularnijih filmskih karijera.
Za samo nešto više od godinu dana i sa tri snimljena filma dostigao je svjetsku slavu i postao simbol nezadovoljnih generacija američke omladine sa kraja pedesetih godina XX vijeka.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u a njegov lik i djelo i dalje inspiriše ljude širom svijeta. Prošle godine modna kuća “Dolce & Gabbanna” napravila je majice sa likom Jamesa Deana, koje su se prodavale za 345 dolara.

John Lennon – 12 miliona dolara

Čuveni pjevač Beatlesa još uvjek zaradi godišnje 12 miliona dolara od prodaje albuma jednog od najčuvenijijih bendova ikada, kao i od autorskih prava za korišćenje njihovih pjesama u komercijalne svrhe.

Zanimljiv je podatak da je samo u Americi od 1992. godine do danas prodato preko 63 miliona kopija njihovih albuma.

Marilyn Monroe – 17 miliona dolara

“Authentic Brand Group” štiti prava jedne od najlepših žena ikada, a slavna Merlinka donosi čitavo bogatstvo.
Iako je umrla 1962. godine, Merilin je i danas nenadmašni seks simbol, a vrijedi čak 17 miliona dolara godišnje.

Elvis Presley – 55 miliona dolara

Hitovi kralja rokenrola se i danas slušaju podjednako kao i za njegovog života što je njega samog učinilo jednom od ikona savremene kulture.

Posjete njegovom domu, kao i svako korišćenje njegovog lika u komercijalne svrhe, donosi na njegovo ime basnoslovnih 55 miliona dolara na godišnjem nivou.

Michael Jackson – 140 miliona dolara

Kralj popa je ujedno i kralj ove liste poznatih koji “posthumno” zarađuju milione. Prodaja njegovih albuma je enormno porasla nakon iznenadne smrti prije 5 godina, a koncerti sa njegovim hologramom u Las Vegasu su unaprijed rasprodati. Zbog toga, na njegovo ime godišnje se zaradi 140 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *