Autoput Beograd-Južni Jadran: Probijena još dva tunela na Koridoru 11

Dodajte komentar

Na trasi autoputa Beograd-Južni Jadran, na dionici od Ljiga do Preljine, probijena su dva tunela u dužini 1.342 metra – Šarani i Brđani.

Probojem dva tunela u istom danu građevinari kažu upisali su se u istoriju, završili teži dio posla i savladali veliki izazov.

Radi se i na drugim objektima, mostovima koji se nalaze ispred ulaznog i izlaznog portala tunela. Od 66 planiranih, završeno je 49 mostova, a u tunelima radnici započinju betoniranje.

“Čim bude završena lijeva počeće se i sa druge strane. Znači mi u ovoj godini završavamo praktično kompletne radove na jednoj i drugoj cijevi tunela”, kaže direktor “Planuma” Ratomir Todorović.

Direktor “Energoprojekta” Stojan Čolakov kaže da radovi napreduju u skladu sa planom i programom uz pomoć “Koridora” i nadzor CIP-a.

“Sada nas očekuje betoniranje, budući da je teži dio posla završen. Brojimo dane i brojimo kalote odnosno betonske blokove koliko smo ih dnevno izbetonirali. Nastavljamo rad u tri smjene”, rekao je on.

Na dionici Ljig-Preljina danonoćno radi 1450 radnika i skoro 400 mašina.

Golubac, Šarani i Brđani tri su od pet planiranih tunela na ovoj dionici.

“U narednih mjesec dana ćemo dobiti i četvrti tunel tako da će nam cilj da svih pet tunela bude probijeno u ovoj godini biti ostvaren”, kaže direktor direktor “Koridora Srbije” Dmitar Đurović.

Tunele probijaju, ali rokove obećavaju, neće.

Kraj izgradnje dionice Ljig-Preljina predviđen je za kraj avgusta 2016.

rts.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *