Počela isplata akcionarima “Onogošta”, dijele 4 miliona od “Teute”

Dodajte komentar

Akcionarima nikšićkog „Onogošta“ jučeje počela isplata akcija kazao je Pobjedi stečajni upravnik „Onogošta“ Ranko Radinović. Akcionarima, kojih ima 1703, biće isplaćeno četiri miliona eura.

– Cijena akcije je 81 cent. Uplaćene su akcionarima preko Hipotekarne banke – kazao je Radinović i objasnio da je dovoljno da akcionari na šalter Hipotekarne banke dođu sa svojom ličnom kartom.

Deset najvećih akcionara „Onogošta”, prema podacima Centralne depozitarne agencije, su akcionari koji se kriju iza IK zbirnog kastodi računa 1 sa 42,4 odsto, Montenegro spa iz Italije 18 odsto, CK zbirni kastodi račun 8,2 odsto, Milan Ždralević iz Nikšića 1,02 odsto, Alma Muratović iz Kosovske Mitrovice 0,63 odsto, Alec investment holding llc iz SAD 0,58 odsto, Toni Gorišek iz Slovenije 0,45, Zoran Radovanović iz Podgorice 0,39, Miloš Zarubica iz Nikšića 0,33 i Lazarela Kalezić iz Podgorice 0,27 odsto akcija.

Novac za isplatu akcija je obezbijeđen od prodaje hotela ,,Teuta“ kotorskoj kompaniji YU briv.

YU briv je, podsjetimo, 25. decembra prošle godine preuzeo ,,Teutu“ i ,,Onogoštu“ isplatio 6,51 milion eura.

Uplatom od 6.510.000 eura za ,,Teutu“, nikšićki ,,Onogošt“ je dobar dio dugova izmirio. Ostatak novca ići će akcionarima najavljeno je u decembru prilikom obavljanja transakcije. Komercijalni direktor yU briva Dejan Bujković u decembru je, podsjetimo, kazao da im je namjera da ,,Teutu“ pretvore u hotel sa četiri zvjezdice, da zaposle radnike iz Risna i da angažuju kompletan grad i njegovo zaleđe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *