Advokati Fonda Trend podnijeli zahtjev za reviziju PLC Morača

Dodajte komentar

Advokatska kancelarija Nikole Martinovića, kao opunomoćeni predstavnik fonda Trend, podnijela je juče zahtjev za reviziju Poslovno-logističkog centra Morača, bivšeg Titeksa, kako bi se utvrdile nepravilnosti u poslovanju.

Iz Društva za upravljanje fondom Trend Baterfjal finans tvrde da je bilo nepravilnosti prilikom održavanja Skupštine akcionara.

– Obavještavamo akcionare PLC Morača i fonda Trend da će fond preko svojih advokata pokrenuti krivične postupke i postupke za naknadu štete protiv svih osoba za koje se otkrije da su učestvovale u toj smišljenoj i organizovanoj šteti nastaloj po zakonite vlasnike PLC Morača, navedeno je u saopštenju.

Iz Baterflaj finansa su kazali da su objavljivanjem izvještaja o poslovanju PLC Morača za prošlu godinu akcionari dobili potvrdu za prethodno izraženu sumnju da će nezakonita uprava uraditi sve da se domogne imovine.

Kako je prenijela agencija Mina biznis, prihodi PLC Morača smanjeni su za 400 hiljada eura, dok su troškovi zaposlenih povećani za 265 hiljada, što je, kako tvrde iz Baterflaj finansa, povećanje plata od 60 odsto u odnosu na 2013. Oni su ukazali na sumnju u zloupotrebe službenog položaja u PLC Morača članova nezakonitog odbora direktora Mihaila Madžarovića, Nredraga Madžarovića i Jozefa Pipenbahera, izvršnog direktora Gorana Vulekovića i sekretara kompanije Mileve Berilaže. U Baterflaj finansu, kako su naveli, očekuju da se tužilac oglasi po prijavi i zaustavi nezakonito upravljanje kompanijom.

Fond Trend vlasnik je 67 odsto akcija PLC Morača.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *