Dragan “Simpo” Tomić i u 78. godini ne odustaje od biznisa

Dodajte komentar

Dragan Tomić, koji je na čelu Simpa bio gotovo pet decenija, osniva firmu koja će se baviti prodajom namještaja i opremanjem nekretnina.

Tomić, koji će 5. oktobra napuniti 78 godina i koji je odnedavno i zvanično penzioner, ne odustaje od biznisa. Kako je i sam potvrdio za Blic, bivši direktor regionalnog giganta u proizvodnji namještaja planira da već početkom maja pokrene privatni posao.

Nova firma u kojoj će Tomić biti suvlasnik biće u Beogradu, a njegov partner – strana kompanija.

“Reč je o konzorcijumu u kome će pored mog kapitala biti uložen i strani novac. Prodavaćemo namještaj i opremati enterijere, od stanova do hotela. Nije isključena ni proizvodnja”, kaže Tomić.

To je posao po kome je svojevremeno i Simpo bio poznat.

Tomić najavljuje da će raditi i kao konsultant i savjetovati firme koje se bave tom djelatnošću.

Ovaj poznati privrednik, koji je opstao i posle raspada Jugoslavije, penzionisao se 1. januara ove godine, 13 godina nakon što je ispunio uslov za odlazak u penziju.

Tomić je karijeru počeo je 1956.godine kao referent za investicije u opštini Vranje, 1963. godine se zapošljava u Simpu, da bi četiri godine kasnije postao direktor. Tokom 90-tih imao je uplive u privatni biznis sa farmom ovaca na Vlasini, fabrikom peciva SIMPEK, a šest godina je bio i u vladi Mirka Marjanovića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *