Biznis stil: Kako izabrati idealnu košulju?

Dodajte komentar

Dobro odijelo i cipele osnova su odijevanja svakog muškarca koji drži do sebe. U dosta slučajeva kompanija u kojoj radimo insistira na dres kodu koji traži odijelo. Upravo kupovina odijela i odgovarajuće košulje mogla bi biti presudna na to kako nas gledaju drugi – poslovni partneri, kolege.

Većina muškaraca kupuje prvu košulju koja mu dođe pod ruku, ali ipak bi trebalo obratiti pažnju na ovih pet stvari.Boja
Svaki muškarac koji drži do sebe u svom ormaru morao bi imati klasično crno odijelo, klasične crne cipele i – bijelu košulju. Dakle, s bijelom košuljom baš nikada nećete pogriješiti jer je osim s odijelom možete nositi u različitim odjevnim kombinacijama. Za manje formalne prilike možete izabrati i neku svijetlo plavu koju možete kombinovati čak i sa farmericama.

Materijal 
Kvalitetne košulje su napravljene od pamuka koji košuljama osim udobnosti daje i čvrstinu, te košuljama omogućuje da ljepše stoje. Ipak, danas se većina košulja pravi od sintetičkih materijala jer se takve košulje ne grče i lakše su za održavanje. Ipak, ukoliko želite da ostavite odličan poslovni utisak izaberite prirodne materijale.

Kroj
Kroj košulje je itekako važan te pripazite da savršeno odgovara vašoj građi. Ukoliko držite do svog tijela i atletski ste građeni možete nositi slim fit modele koji su uži u struku, ali ako imate stomak izbjegavajte ih u širokom luku. Umjesto toga izaberite košulju koja je jednake širine od ramena do struka.

Kragna
Ovdje sad već dolazi do izražaja vaš lični stil. U slučaju kragne nema odgovarajuće za određenu građu i slično. Hoćete li ići s klasičnom kragnom, kragnom sa dugmadima ili druge boje isključivo je vaša odluka.

Manžetne
Kod izbora manžetni postoje dvije opcije – klasičan model s jednim dugmetom i francuski sa duplim kopčanjem. Ukoliko idete na posao ili na neku svečaniju priliku nosite košulje s duplim kopčanjem, dok su one s jednim dugmetom više za neformalne prilike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *