Vlada i A2A: Nastavljaju se intenzivni pregovori

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade Crne Gore i A2A dogovorili su da se do 31. marta nastavi intenzivna komunikacija u cilju pronalaženja modela saradnje koji će omogućiti poštovanje ključnih principa koje su obje strane iznijele tokom pregovora, piše CdM.

U sjedištu  kompanije A2A u Milanu održan je sastanak crnogorske delegacije koju predvodi potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović i rukovodstva A2A na čelu sa predsjednikom kompanije Đovanijem Valotijem i izvršnim direktorom Lukom Kameranom.

Ovo je u poslednjih nekoliko mjeseci treći susret na najvišem niovu, čime se potvrđuje opredijeljenost obje strane da iznađu obostrano zadovoljavajuće rešenje za funkcionisanje Elektroprivrede u narednom periodu.

“Nezavisno od ishoda pregovora koji imaju za cilj nastavak saradnje, ukoliko bude postignut dogovor o izgradnji Bloka 2 Termoelektrane u Pljevljima država i A2A će kao najveći pojedinačni akcionari u Elektroprivredi zajednički upravljati EPCG-om i nakon 1.aprila, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima”,  navodi se u saopštenju.

Tokom više rundi pregovora, crnogorska delegacija je stavila akcenat na razvojne projekte kao preduslovu za eventualno produženje Ugovora.

“Ponovljeno je da je za crnogorsku stranu ključno donošenje odluke o ulasku EPCG u značajniji broj investicija, sa posebnim naglaskom na  realizaciju projekta Bloka 2 Termoelektrane. Na sastanku je razmotren i status aktivnosti na pronalaženju trećeg partnera koji bi, zajedno sa EPCG, učestvovao u realizaciji Bloka 2.  Razmijenjene su informacije u vezi sa interesovanjem kompanija iz Turske, Kine i Slovačke za učešće u projektu  i neophodnim preduslovima za to”, stoji u saopštenju.

U crnogorskoj delegaciji bili su i ministar ekonomije Vladimir Kavarić i predsjednik Odbora direktora EPCG Srđan Kovačević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *