Biciklistički tim Tinkoff-Saxo trguje u dobrotvorne svrhe

Dodajte komentar

Sakso banka (Saxo Bank), specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima, pokrenula je akciju Trade Like a Pro (Trguj kao profesionalac), takmičenje u kome učestvuju Alberto Kontador (Alberto Contador), Piter Sagan (Peter Sagan), Ivan Baso (Ivan Basso), Mati Brešel (Matti Breschel) i ostatak profesionalnog biciklističkog tima Tinkoff-Saxo u cilju prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe.

46 vozača, menadžera i sportskih direktora iz profesionalnog biciklističkog tima učestvuju u Saksovom takmičenju Trade Like A Pro. Svaki učesnik počinje s 1.500 eura koje obezbjeđuje Sakso banka, i trguje akcijama koristeći aplikaciju Saxo Mobile Trader. Takmičenje traje do kraja trke Giro D’Italia 31. maja 2015. godine kada će ukupnu zaradu tima, uključujući sve prihode od trgovanja, donirati dobrotvornoj ustanovi po izboru učesnika.

Takmičenje se održava na društvenoj platformi za trgovanje različitim tržišnim materijalima, TradingFloor.com. Oni koji se registruju na tom vebsajtu mogu pratiti tok takmičenja, kako članovi tima trguju, razgovarati s njima, diskutovati o idejama za trgovanje, a možda i kopirati njihove strategije. Od petka, 6. marta, sportski direktor Tinkoff-Saxo-a Tristan Hofman (Tristan Hoffman) vodi u odnosu na druge učesnike s 19,77% dobiti od investicija.

Holanđanin i nekadašnji vozač u timu od 2000. do 2005. godine, sportski direktor Tristan Hofman kazao je da je ovo takmičenje skoro jednako intenzivno kao iscrpljujuća brdska trka ili sprint u finišu tokom klasične proljećne trke.

– Svaki od nas želi da pobijedi i da donira što više novca dobrotvornoj ustanovi koju odabere i oduševljen sam što sam do sada ja najuspješniji. Ovo je takođe odličan način da se bolje upoznamo s poslovanjem Sakso banke – kazao je Hofman

Trade Like A Pro nadovezuje se na akciju Ride Like A Pro (Vozi kao profesionalac), inicijativu koju je pokrenula Sakso banka u novembru 2014. godine kojom se sadašnjim i budućim klijentima Sakso banke daje mogućnost da žive i treniraju kao profesionalni biciklisti tima Tinkoff-Saxo, i da nauče sve od anatomije bicikla do intenzivnog intervalnog treninga koji ima tim Tinkoff-Saxo. Ekskuzivni biciklistički program, koji se besplatno nudi maloj i odabranoj grupi, obuhvata trening, podučavanje i grupne vožnje s biciklistima tima Tinkoff-Saxo, kao i priliku da učestvuju u trkama na najtežim stazama Grand Tour-a uključujući trke Giro d’Italia i Vuelta a España.

Program Ride Like A Pro obuhvata i sljedeće:
• interakcije s timom Tinkoff-Saxo za World Tour
• intenzivni personalizovani trening usmjeren na postizanje ličnih ciljeva
• česte grupne treninge pod nadzorom

Komentarišući obje navedene inicijative, Mateo Kasina (Matteo Cassina), direktor svih poslovnih linija u Sakso banci A/S izjavio je kako Sakso ima dugogodišnji i uspješni odnos s biciklističkim timom Tinkoff-Saxo i inicijativa Trade Like A Pro služi za jačanje naših veza s elitnim sportom i vrhunskim takmičenjima.

– Oba programa, Trade Like A Pro i Ride Like A Pro, imaju za cilj da se učesnicima omogući da iskoriste prilike i postignu svoje fizičke i mentalne ciljeve i mi, u Sakso banci, vjerujemo da je to ključ za uspjeh na finansijskim tržištima jednako kao i na biciklističkoj stazi – kazao je Kasina.
Više o inicijativi Trade Like A Pro možete naći na: https://www.tradingfloor.com/topics/trade-like-a-pro

Pogledajte profil Tristana Hofmana na tradingFloor.com: https://www.tradingfloor.com/traders/tristan-hoffman/performance

Postupak prijavljivanja za inicijativu Ride Like A Pro još uvjek je otvoren pa o inicijativi Ride Like A Pro možete više saznati na: http://ridelikeapro.saxobank.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *