Delta Air Lines zaposlenima podijelila milijardu dolara

Dodajte komentar

Američka aviokompanija Delta Air Lines “častila” je svoje zaposlene podijelivši im profit od 1,1 milijardu dolara u 2014. godini, što spada među najveće isplate jedne kompanije u istoriji Sjedinjenih Država.

Ukupne pojedinačne nagrade vrijedne su skoro dvomesečnoj plati zaposlenih u Delti koja se ovakim potezom “zahvalila” na uspješnom poslovanju kompanije.

– U Delti vjerujemo da su ljudi, vrijednosti i kultura nosioci našeg uspjeha – rekao je izvršni direktor kompanije Richard Anderson.

Isplata za 2014. godinu je rekord u sektoru avioprevoznika i jedna od najvećih među svim američkim korporacijama. Pored raspodele dobiti, Delta je isplaćuje i mjesečne bonuse za ispunjavanje operativnih ciljeva kompanije tokom godine.

Tokom prošle godine, zaposleni u Delti su inkasirali više od 84 miliona dolara bonusa, usljed istorijskih operativno-finansijskih rezultata američkog avioprevoznika.

U posljednjih pet godina, Delta je isplatila 2,9 milijardi dolara u vidu podele profita i bonusa svojim zaposlenima.

Delta Air Lines opsluži preko 170 milion mušterija godišnje, upošljava skoro 80.000 radnika širom svijeta, a raspolaže flotom od preko 700 letjelica. Kompanija već četiri godine drži prvo mjesto na listi Business Travel News Annual Airline pregledu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *