Svetlana Vuksanović izabrana za predsjednicu Unije poslodavaca Crne Gore

Dodajte komentar

Izvršni direktor u kompaniji Philip Morris Montenegro d.o.o. Svetlana Vuksanović izabrana je za novog predsjednika Unije poslodavaca Crne Gore na današnjoj sjednici u Podgorici.

Vuksanovićeva je izabrana jednoglasnom odlukom delegata Skupštine, a mandat dosadašnjeg predsjednika UPCG Predraga Mitrovića prestao je na njegov zahtjev, iz razloga stupanja na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Makedoniji.

Vuksanovićeva je u svom obraćanju istakla da kao predstavnik multinacionalne kompanije koja posluje u Crnoj Gori, vrlo dobro zna da uspješan rad počiva na dobroj organizaciji, jasnoj politici, transparentnosti i etičnosti, stručnosti, profesionalnosti i lojalnosti zaposlenog kadra, te razumijevanju, otvorenosti i širokoj podršci partnera.

“Čini mi se da je najbolja potvrda opravdanosti takvog razmišljanja upravo Unija poslodavaca i poslovna praksa na kojoj njen rad počiva. Stoga mi vaše povjerenje i danas iskazana podrška daju veliku snagu i dodatno me motivišu da na istim osnovama sa kojih je djelovao moj prethodnik i ja djelujem sa pozicije predsjednika UPCG. Ono na čemu ću u svom radu posebno insistirati je da UPCG ima pravo, a prije svega obavezu, da analizira, kritikuje, zahtijeva i predlaže rješenja koja će pomoći regulatorima da postupaju u interesu privrede i svih nas koji stvaramo, zapošljavamo i doprinosimo ekonomskom napretku države. UPCG takođe ima pravo, ali i obavezu, da bude glasna u borbi za bolje uslove poslovanja, za efikasnu državu, uspješne poslodavce i zadovoljne radnike“, istakla je ona.

Na sjednici jednoglasnom odlukom, prisutni delegati usvojili su Zapisnik sa prethodne sjednice Skupštine, te Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2014. godinu. Takođe, delegate su jednoglasno podržali sadržaj dva nova strateška dokumenta koje je UPCG pripremila uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO) „Izvještaj o stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za održivi razvoj preduzeća u Crnoj Gori – Regulatorni okvir“  i „Neformalna ekonomija u Crnoj Gori“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *