Facebook uvodi novu opciju – ni ovo vam se neće svidjeti

Dodajte komentar

Postavljanje fotografije i tagovanje prijatelje na Facebook-u često zna da bude zamoran i dosadan posao, a čini se da najpopularnija društvena mreža to i zna.

Naime, kompanija Facebook je nedavno napravila algoritam koji veoma precizno identifikuje osobe na osnovu lica sa fotografije, i korisnicima nudi sugestiju tagova sa imenima prijatelja kako bi označavanje slika bilo brže.

Tehnologija je nazvana DeepFace, i prvi put je prikazana u martu prošle godine. Međutim, Facebook će ubrzo preći na automatsko tagovanje prijatelja na fotografijama. Ova opcija je za sada dostupna malom broju korisnika, a sigurno je da se većini baš i neće dopasti.

Veoma često se dešava da želimo da uklonimo tag sa fotografije na kojoj nismo lijepo ispali, ili ne želimo da neko vidi gdje smo bili i šta smo radili.

Facebook će nam automatskim tagovanjem samo napraviti posao, jer ćemo morati da se mučimo sa skidanjem našeg imena sa fotografija prijatelja.

Automatsko tagovanje će moći da se isključi u podešavanjima, ali tek kada ova opcija bude dostupna svima. Takođe, ukoliko ne želimo da se vidimo na nečijoj slici, moći ćemo da tražimo da nam Facebook zamuti lice.

DeepFace koristi tehnologiju koju je razvila izraelska kompanija face.com, a koju je 2013. godine Facebook kupio. Tvorci tvrde da ova tehnologija može odrediti osobu sa 97.25 odsto tačnosti, a ona dnevno može da pregleda više od 400 miliona fotografija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *