LinkedIn sa snažnim skokom prihoda u četvrtom kvartalu

Dodajte komentar

Poslovna društvena mreža LinkedIn izvijestila je o skoku prihoda za 44 posto u četvrtom kvartalu, većem no što se očekivalo, a koji se zahvaljuje sve većem interesu kompanija za korištenje usluga te mreže za procjenu kandidata prilikom zapošljavanja. Prihodi te mreže u tom su razdoblju povećani na 643,4 miliona dolara, sa 447,2 miliona dolara u istom razdoblju godine ranije, pokazao je u četvrtak objavljen izvještaj kompanije.

Neto dobit u istom je razdoblju smanjena na 3,1 miliona dolara, s 3,8 miliona dolara ostvarenih u istom razdoblju godine ranije.

Usluge povezane sa zapošljavanjem bilježile su rast prihoda od po gotovo 50 posto u protekla tri kvartala, potpomognute snažnom ekspanzijom međunarodnih tržišta poput Kine.

“U četvrtom je kvartalu više od 75 posto novih članova pristupilo LinkedInu iz zemalja izvan Sjedinjenih Država”, kazao je izvršni direktor Jeff Weiner.

Kompanija je pridodala 3.000 novih klijenata u dijelu poslovanja sa zapošljavanjem, kazao je finansijski direktor Steve Sordello.

Prihodi u LinkedInovom dijelu poslovanja sa zapošljavanjem, nazvanom Talent Solutions u četvrtom su kvartalu poskočili za 41 posto, na 369,3 miliona dolara. Ti prihodi čine 57 posto ukupnih prihoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *