Arapi u Bosni grade turistički grad vrijedan preko dvije milijarde eura

Dodajte komentar

Danas je u prostorijama sarajevske Opštine Centar potpisan protokol o saradnji između Opštine Trnovo i kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojim je ozvaničena gradnja integrisanog turističkog grada “Buroj Ozone” na području opštine Trnovo.

Integrisani turistički grad “Buroj Ozone” u opštini Trnovo će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotela, trgovačkih centara, kao i svu drugu društvenu infrastrukturu. Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju protokola, ovo neće donijeti samo direktne prihode za turizam BiH, nego i prilike za zaposlenje, te na hiljade novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost ovog projekta je, kako je navedeno, oko 4,5 milijardi KM.

Načelnik Opštine Trnovo Ibro Berilo je kazao kako će se u Bosni i Hercegovini prvi put izgraditi turistički kompleks koji će po svojoj veličini i vrijednosti investicije predstavljati najveći projekat ove vrste na području Jugoistočne Evrope i šire.

“Mislim da se radi najvećoj investiciji u BiH nakon rata. Ovo je istorijski dan za Opštinu Trnovo, te znači mnogo, kako za razvoj kako Trnova, tako i Kantona Sarajevo i BiH. Kroz realizaciju ovog projekta, opština Trnovo će se moći mjeriti sa razvojem opštine Centar”, kazao je Berilo, istaknuvši kako će im za realizaciju ovog projekta trebati i pomoć šire društvene zajednice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *