Za 150 dolara Intel bilo koji televizor pretvara u računar(video)

Dodajte komentar

Za samo 150 dolara Intel će uskoro ponuditi računar koje stane u džep i koje je dovoljno priključiti na ekran, a priprema se i verzija za sve ljubitelje Linux OS-a.

Intel je upravo predstavio Intel Compute Stick, HDMI stick koji sadržii potpuno iskustvo računara. Naime, dovoljno ga je priključiti na bilo koji televizor ili monitor s HDMI ulazom i pred vama će biti računar s Windows 8.1 operativnim sistemom.

U sticku se nalazi Intel Atom procesor s četiri jezgra koja rade na taktu od 1.33 GHz, 2 GB RAM-a i SSD-om od 32 GB. Da stvar bude bolja, ovaj sitni uređaj ima mogućnost i Wi-Fi te Bluetooth povezivosti, a sadrži i USB te microSD portove, prenosi portal 24sata.

Dakle, radi se o sasvim solidnoj konfiguraciji koja će vam omogućiti nesmetano surfovanje, konzumiranje multimedije i kancelarijski posao.

Cijena sticka biti će 150 američkih dolara tj. 90 dolara za verziju zasnovanu na Linuxu. Datum izlaska još uvijek nije poznat, nego Wall Street Journal javlja da će se Intel Compute Stick na tržištu pojaviti krajem prvog kvartala ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *