Preduzetništvo sudnjeg dana: Postapokaliptični bunkeri za odbranu od smaka svijeta (video)

Dodajte komentar

Ako ste u SAD, ako vjerujete da se sprema smak svijeta i ako imate tri miliona dolara na raspolaganju, možda najbolji način da ih potrošite jeste kupovina “postapokaliptičnog bunkera” od čovjeka koji se zove Leri Hol.

Kako piše Sky News, Hol se bavi takozvanim “preduzetništvom sudnjeg dana”, prodajom posebno opremljenih skloništa bogatim Amerikancima, koji vjeruju da će čovječanstvo uskoro naići na svoj, ne baš prijatan kraj.

Zlobnici bi rekli da Hol zarađuje novac trgujući strahom i koristeći naivnost ljudi, takozvanih “preživljavača” (kojih je sve više), ali on kaže da svojim klijentima pruža jedinstvenu priliku.

Hol prodaje luksuzne “stambene jedinice za preživljavanje” u silosima za nuklearne rakete izgrađene u Kanzasu tokom Hladnog rata.

Luksuzni apartmani se nalaze 60 metara ispod zemlje, oko njih su zidovi od ojačanog betona debeli više od tri metra, a raspoređeni su na osam spratova.

Svaki sprat ima oko 170 kvadratnih metara prostora za život sa modernim namještajem, dizajnerskim kuhinjama, vrhunskim tehnološkim uređajima, đakuzi kadama, a umjesto prozora tu su ekrani visoke rezolucije koji stvaraju iluziju da napolju nisu tone zemlje, već lijepa priroda.

Cio silos može da prihvati oko 70 ljudi, a kada se zatvori svi oni bi mogli da žive udobno pet godina uz sopstveno snabdijevanje strujom, vodom i zalihama hrane.

Jedan od silosa je već rasprodat, a Hol uveliko radi na adaptaciji drugog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *