Hrvatski Vipnet otpušta 100 radnika

Dodajte komentar

Zbog loših tržišnih uslova hrvatski telekomunikacioni operater Vipnet krenuo je u snažno interno restrukturiranje koje će dovesti do otpuštanja stotinak radnika.

Takav potez u drugom po veličini hrvatskom teleoperateru je u javnosti odavno očekivan, a u kompaniji se pravdaju da se to događa zbog dugotrajne recesije, regulatornih i poreznih promjena, nepovoljne poslovne klime i snažne konkurencije.

Portal dalje navodi da je cjelokupni telekom sektor u Hrvatskoj već pet uzastopnih godina u padu i da su EBITDA marže na hrvatskom telekom tržištu među najnižima u Evropi.

Da bi zaustavili negativan trend i prilagodili se tržišnim okolnostima, u Vipnetu su se odlučili na promijene, među kojima su procesne i organizacione promjene u kojima se neka odeljenja spajaju s drugim, neka ukidaju, a neka nova formiraju.

Takva reorganizacija dovela je do smanjenja broja radnika i menadžera za ukupno 100, ali, kako navode u Vipnetu, u taj broj ulaze i radna mjesta koja su u ranijem periodu bila planirana, ali ne i popunjena.

Pre Vipneta otpuštanja je bilo i u Hrvatskom telekomu koji je tokom septembra i oktobra otpustio 638 radnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *