Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Kompanijama Ikea, Rimac Automobili i Procter & Gamble u petak je kompanija za zapošljavanje Moj Posao dodijelila nagrade jer su se u njenom istraživanju pokazale kao najbolji poslodavci u Hrvatskoj u 2014. godini.

U istraživanju, koje kompanija Moj Posao spovodi još od 2007., ove je godine učestvovalo gotovo 3.000 zaposlenih, koji su odgovorili na 80 pitanja u vezi radnih uslova, korporativne komunikacije, organizacije rada, lojalnosti zaposlenih, međuljudskih odnosa i slično.

Na osnovu odgovora, u kategoriji velikih kompanija kao najbolji poslodavac proglašena je Ikea Hrvatska, a slijede dm-drogerie markt i GRAWE Hrvatska.

U kategoriji srednjih kompaniji najboljom je proglašena kompanija Rimac Automobili. Na drugo je mjesto plasirana kompanija Degordian, dok je DHL International treća na listi.

Kompanija Procter & Gamble za trgovinu proglašena je, pak, najboljim poslodavcem u kategoriji malih kompanija, a slijede Nanobit i Rhea.

Nezavisno od veličine kompanije, najbolje ocijenjena kategorija je lojalnost zaposlenih, a slijede radni uslovi i međuljudski odnosi.

Gledano prema kompaniji, najviša ocjena u istraživanju je za područje lojalnosti u kompaniji Rimac Automobili. Druga najbolja ocjena dolazi iz iste kompanije, i to za radne uslove.

Među velikim kompanijama najbolja ocjena je ostvarena u kategoriji ‘lojalnost zaposlenih’ i nju odnosi kompanija dm–drogerie markt. Kod malih kompanija najbolje su ocijenjeni radni uslovi, i to u kompaniji Nanobit.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *