Qatari Diar za par sedmica počinje gradnju u Pržnu

Dodajte komentar

Premijer Milo Đukanović saopštio je juče da će Qatari Diar u narednih nekoliko sedmica početi da gradi ekskluzivni resort u naselju Pržno u Tivtu, koji će značajno unaprijediti turističku ponudu Crne Gore.

On je, na sastanku Savjeta stranih investitora, kazao da je riješen uzrok konfuzij e, zbog kojeg je projekat bio obustavljen, a koji je postojao između ranijeg društvenog preduzeća i države.

“Optimista sam kada je u pitanju investicija Qatari Diara. Na sastanku sa predsjednikom Upravnog odbora Qatari Diara pričali smo o roku od četiri do šest sedmica, koliko j e potrebno da obje strane urade da bi krenula fizička realizacija projekta. Od tada su prošle dvije sedmice i danas možemo govoriti o izvjesnosti realizacije projekta”, rekao je Đukanović, dodajući i da će auto-put Bar-Boljare biti nastavljan i završen, kao i da je planirano sređivanje saobraćajnice duž crnogorske obale.

Prema njegovim riječima, razvoj infrastrukture, energetike, turizma i proizvodnje hrane su najznačajnije oblasti u kojima se u narednom periodu može očekivati priliv stranih investicija.

Predsjednik Savjeta stranih investitora Rudiger Šulc naveo je da je tokom ove godine dosta urađeno na poboljšanju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, ali da pred Vladom i dalje stoje brojni izazovi i problemi koje je u narednom periodu potrebno savladati i otkloniti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *