Teutu prodali za 6,51 miliona

Dodajte komentar

Ponuda kotorske firme Ju briv za kupovinu hotela „Teuta” je prihvaćena, a ugovor će biti potpisan u narednih 30 dana, odluka je stečajne uprave HTP Onogošt u čijem vlasništvu je bio taj hotel.

Risanski hotel prodat je za 6,51 milion eura, odnosno za 10 hiljada eura više nego što je bio ponuđen na poslednjem, 17. po redu oglasu, koji je završen početkom prošle sedmice. Stečajni upravnik HTP-a Dragan Smolović kazao je da je ponuđač ispunio sve uslove iz oglasa.

U zakonski određenom roku nakon javne licitacije nije bilo prigovora. Odluku o prihvatanju cijene dostavili smo i firmi Ju briv, sa kojom ćemo za mjesec potpisati ugovor, kada treba i da uplate izlicitiranu cijenu kako bi obavili i prenos vlasništva, rekao je Smolović.

„Teuta” se nalazi na samoj obali mora u Risnu. Raspolaže sa 256 ležajeva, restoranom, aperitiv i plažnim barom, te dvije banket sale i unutrašnjim bazenom. Kompanija koja će postati vlasnik objekta bavi se inženjeringom, građevinarstvom, špediciJom kao i turizmom. Sredstva koja će HTP dobiti za „Teutu” biće iskorištena za namirenje 1,6 miliona eura preostalih potraživanja u stečajnom postupku, dok će ostatak biti isplaćen za oko 1,5 hiljadu akcionara nikšićkog preduzeća. Od imovine, prema riječima Smolovića, HTP-u je ostao još samo hotel „Onogošt” u centru Nikšića, za koji na nedavno završenom oglasu nije bilo zainteresovanih kupaca. Taj objekat je nuđen po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura, a Smolović je istakao da će u narednim danima biti donijeta odluka o novom pokušaju prodaje „Onogošta”. Cijena na sledećem oglasu najvjerovatnijeće biti dodatno smanjena.

Prodajom tog objekta biće okončan petogodišnji stečajni postupak u HTP-u kojim je upravljao podgorički HLT fond. Nakon što je marta 2012. Privredni sud u to preduzeće uveo klasični stečaj prestao je radni odnos za oko 80 stalno zaposlenih, kojim je stečajna uprava od ranije prodaje imovine izmirila potraživanja koja su bila u prvom isplatnom redu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *