Pada profit Telekoma Slovenije, traže kupca

Dodajte komentar

Telekom Slovenije je za devet mjeseci ove godine ostvario 579 miliona eura prihoda ili za tri odsto manje nego u uporednom razdoblju lani. U isto vrijeme kompanija je ubilježila i 37,7 miliona eura čiste dobiti, što je smanjenje od 20 procenata u poređenju s prošlom godinom, saopštio je slovenački nacionalni operater.

Predstavnici kompanije su kazali da su zadovoljni postignutim rezultatima, koji premašuju očekivanja i plan, i da su pad prihoda i dobiti posljedica smanjenih prihoda od klasične i mobilne telefonije uprkos povećanju broja korisnika i priključaka, prenio je regionalni portal Seebiz.

Očekuje se da će Telekom Slovenije, u okviru privatizacije 15 preduzeća i banaka u državnom vlasništvu, koje je pokrenula ranija vlada premijerke Alenke Bratušek, biti privatizovan u prvom kvartalu iduće godine.

Prodaje se 72 odsto njegovih dionica a u uži izbor ušlo je pet potencijalnih kupaca: četiri finansijska fonda i nemački Dojče Telekom, koji se smatra najizglednijim budućim strateškim partnerom.

Postupak privatizacije Telekoma Slovenije otvoren je u proljeće ove godine, ali je bio odložen zbog vanrednih parlamentarnih izbora koji su održani u julu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *