Brazilci kupili simbol Londona

Dodajte komentar

Brazilska investiciona grupa Safra postaće vlasnik londonskog “Krastavca” (Gherkin), jednog od najpoznatijih nebodera u britanskoj prestonici.

Prodaja je dogovorena sa Dilojtom, koji je bio zadužen za posao nakon što su sada već bivši vlasnici propustili priliku da restrukturiraju dugove.

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali se od ranije zna da su Dilojtovo krilo za nekretnine i firma Sevils tražili ponude od oko 815 miliona eura za zdanje koje zauzima centralno mjesto u poslovnom centru Londona, poznatom kao Siti.

“Kupovina zgrade je u skladu sa našom strategijom na tržištu nekretnina. Mi želimo da investiramo u zdanja koja su zaista posebna, na posebnim mjestima u velikim gradovima. Iako je stara samo deset godina, ova zgrada je pravo obilježje Londona i njena vrijednost ima potencijal”, navela je Safra u saopštenju.

“Krastavac” je ranije bio u vlasništvu grupe “Evans Rendal” i njemačke kompanije “IVG”, koji su ga 2007. kupili za oko 760 miliona eura od grupe “Svis Ri”.

U pitanju je bio tadašnji rekord za nekretninu u Sitiju, ali i akvizicija koju su mnogi odmah ocijenili kao nerealnu i preskupu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *