Top 7 najbizarnijih gradova na svijetu

Dodajte komentar

Svijet je zaista čudno mjesto, ali za puno toga još nismo ni svjesni da može uopšte da postoji. Što se sve skriva iza ograđenih ograda znaju samo oni koji tamo žive, a mi smo za vas odabrali upravo neka od najčudnijih mjesta širom svijeta.

Manshiyat Naser, Egipat – grad otpada

Ovo predgrađe Kaira pravi je grad otpada. Ovdje se odlaže otpad više od 10 miliona ljudi, a oni koji ovde žive nemaju tekuću vodu kao ni struju. Svaki komad slobodnog prostora koji se pronađe zatrpa se otpadom tako da je ovo mjesto zaista grozno za život.

Thames Town, Kina – napuštena Engleska

Postoje mnogi napušteni gradovi širom svijeta, međutim, ovaj gradić koji se nalazi svega 30 kilometara od Šangaja je zaista poseban. Napravljen je u stilu tipičnog britanskog gradića s ciglanim fasadama ne tako davne 2006. godine, ali u njemu – niko ne živi.

Gibsonton, Florida – samo za frikove

Svi znamo kako su cirkusi i karnevali samo sezonske djelatnosti. Međutim, gdje svi ti ljudi i životinje idu kad nije sezona? U Gibsonton. Ovaj gradić je čak promijenio nekoliko zakona kako bi sve egzotične životinje mogle da u njemu čekaju novu sezonu.

Zarechny, Rusija – zatvoreni grad

Za vrijeme Drugog sjvetskog rata brojni su gradovi jednostavno zbrisani sa lica zemlje. Sklonjeni su sa karte i optočeni visokim zidinama. Iako su mnogi nakon rata ponovo otvorili svoja vrata, Zarechny je i dan danas ostao zatvoren za strance.

Rennes-le-Chateau, Francuska – grad crkvenih zavera

Ovaj je planinski gradić poznat po crkvi koju je dao da se sagradi sveštenik Fransoa Berenger Sunier. On je ponovo sagradio crkvu posvećenu Mariji Magdaleni u kojoj je postavio kip đavola koji drži svetu vodu, a na ulaz je stavio natpis “Terribilis Est Locus Iste” (Ovo mjesto je strašno). Oko njega su vezane brojne teorije zavjere, a cijelo selo je postalo popularno nakon što je Den Braun napisao svoj bestseler “Da Vinčijev Kod”, za koji je inspiraciju pronašao upravo ovdje.

Noiva Do Cordeiro, Brazil – grad samo za žene

Mnogi tvrde kako bi svijet bio bolje mesto kada bi svijetom upravljale samo žene. Upravo takvo mjesto možemo pronaći u Brazilu. Grad pod imenom Noiva Do Cordeiro osnovan je 1891. godine od strane djevojke koja je prognana iz svog sela zbog preljube. Ona je osnovala svoj grad u kom danas živi svega 600 stanovnika, većinom žene i tek pokoji muž. Međutim, to se ne računa jer muževi rade u gradu udaljenom stotinak kilometara od zajednice i kući dolaze samo vikendom.

Neft Daslari, Azerbajdžan – Grad nafte

Ovaj grad poseban je po više stvari, međutim, ona koja je najzanimljivija je ta što se sastoji od mnogo brodskih olupina povezanih mostovima. Ovdje je sniman i film o Džejmsu Bondu “The World is not Enough”, a čudno je to što ako zumirate Gugl kartu – ovo mjesto nikada nećete pronaći.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *