Srpsko-bugarski konzorcijum dostavio ponudu za Montenegro Defence Industry

Dodajte komentar

Na tender koji je raspisao vladin Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte za prodaju 100 odsto kapitala u kompaniji Montenegro Defence Industry MDI javio se konzorcijum sastavljen od firmi „CPR impeks” iz Srbije i „Aheoloj” iz Bugarske, saopšteno je Danu u Vladi Crne Gore.

Oglas za prodaju firme kojase bavi spoljno-trgovinskim prometom naoružanja i vojne opreme raspisan je polovinom septembra i trebalo je da bude završen 16. oktobra. Međutim, odlukom Savjeta za privatizaciju produžen je do 30. oktobra.

Prema saznanjima „Dana”, „CPR impeks” iz Srbije i „Aheoloj” iz Bugarske bili su i jedini ponuđači.

Kompanija „Montenegro difens industri” (MDI) osnovana je 1997. godine i 100 odsto je u vlasništvu Vlade Crne Gore.

Osnovna djelatnost MDI je pružanje usluga inženjeringa (upravljanje fabrikama namjenske proizvodnje u Crnoj Gori, kao i spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme veleprodaja, maloprodaja i markeging).

„CPR impeks” d.o.o. iz Beograda osnovan je 2005. kao privatna kompanija, čija je osnovna djelatnost promet naoružanja i vojne opreme. Direktor firme Petar Crnogorac sin je Svetozara Crnogorca, bivšeg direktora „Zastave oružja”.

Prema podacima iz Vlade, finansijsko poslovanje MDI u prethodnom periodu pokazuje dinamičan rast i razvoj. Svoju djelatnost to poslovno društvo obavlja u prostorijama površine 280 metara kvadratnih u Podgorici, koje su mu odlukom Vlade Crne Gore date na korišćenje bez naknade.

Na tenderu su mogli učestvovati svi zainteresovani, uključujući i konzorcijume koji otkupe tendersku dokumentaciju po cijeni od pet hiljada eura i potpišu izjavu o povjerljivosti. Uslov je bio i da ponudu dostave oni koji nikada nijesu bili na listi kompanija koje su kršile sankcije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija ili Evropske unije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *