Devet odsto Švajcaraca nateže „kraj s krajem“

Dodajte komentar

Švajcarska nije nikada bila tako bogata kao danas a ipak, paradoksalno, veliki broj njenih građana suočava se sa finansijskim poteškoćama na kraju mjeseca.

Prema istraživanju koje je sproveo švajcarski Federalni zavod za statistiku, devet odsto domaćinstava jedva sastavlja kraj s krajem, objavila je Unija švajcarskih sindikata (UŠ).

Posljednjih 20 godina od ekonomskog prosperiteta najviše su profitirali biznismeni, akcionari i poslodavci, dok je veliki broj zaposlenih ostao praznih ruku, štaviše osjećaju se nesigurno i pod velikim su pritiscima u svakodnevnom poslu, navode u UŠ, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Za razilku od mnogih drugih zemalja, u Švajcarskoj ne postoji problem niskih plata, već problem poreskih nameta, prikrivene nezaposlenosti i velikog opterećenja na poslu, tako da je Švajcarska daleko od raja, ističe UŠ.

Isti izvor podsjeća da su zarade rukovodilaca od 80-tih godina do danas značajno porasle i da je u istom periodu broj milionera u Švajcarskoj povećan sa oko 200 na više od 2.500

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *