Carstvo voća vrijedno 500 miliona dolara

Dodajte komentar

Kamran Farid suosnivač je “Edible Arrangements Internationala”, američke kompanije koja se 15 već godina bavi kreiranjem i dostavom voća prelivenog čokoladom. Farid je kompaniju osnovao 1999. godine sa svojim bratom Tariqom, a sve je počelo otvaranjem prve trgovine u Connecticutu da bi se danas broj njihovih dućana popeo do više od 1.300 u 14 država.

Kako piše YFS Magazine, uspješni poslovni poduhvat braća su započela od nule, ali uz čvrstu odluku da u biznis ulaze s proizvodom koji ljudi zaista vole. Iz toga razloga odlučili su da će voće za njihove aranžmane biti najsvježije i najkvalitetnije, bez dodatnih aditiva i konzervansa. Povezali su se s najboljim uzgajivačima kako bi voće u njihovim trgovinama bilo uvijek svježe.

Stvarajući snažne veze s poljoprivrednicima, smanjili su mogućnost da nepovoljne prilike (loše vrijeme i sl.) utiče na njihovo poslovanje, a brend “uvijek svježeg voća” koji su stvorili svakoga dana počeo je privlačiti sve više kupaca.

Braća Farid u 15 godina uspjeli su od brenda stvoriti pravo “poslovno carstvo voća”, a njihovi prihodi trenutno se procjenjuju na oko 480 miliona dolara. A osim biznisa s voćem, dvojica preduzetnika nedavno su pokrenuli i “Kamran Capital Group” – kompaniju koja pomaže manjim preduzećima u razvoju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *